20/06/2024
Botë Lajme

VIDEO/ STOP shitjes së armëve për Izraelin, vendet që votuan PRO

    Teksa jetë të pafajshme po vijojnë po vriten në Gaza, Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Nerjiut votoi ndalimin e të gjitha shitjeve të armëve në Izrael.

    Në një deklaratë për shtyp Këshilli i OKB-së, shkruan news33.tv kërkoi se nëse do të vijojnë të shiten armë në Izrael masakra do të vijojë të rritet.

    Rezoluta u miratua me mbështetjen e 28 vendeve, 13 abstenuan, gjithsej 6 votuan “kundër”. Dokumenti është jo detyrues dhe fakultativ. Në mesi ne vendeve që votuan pro mos shitjes së armëve për Izraelin, ka qenë edhe Bullgaria, USA, Gjermania, Argjentina, Paraguaji e shumë vendete të tjera.

    Kujtojmë se pak ditë më parë, gjatë një sulmi izraelit në Gazë, 7 punëtorë humanitarë u “goditën pa dashje”,  tre britanikë, një person me nënshtetësi amerikane dhe kanadeze, një polak, një australian dhe një palestinez. Kjo solli dhe revoltën e shteteve të cilët të marrin vendimin për ndalimin e shitjeve, shkruan news33.tv.