30/05/2024
Botë

“Do të të q*** nënën”, deputeti grushton kolegun se e shahu nga nëna

    Autoritetet policore greke kanë arrestuar deputetin e pavarur, Konstantinos Floros për sulmin e paprecedentë ndaj deputetit të Zgjidhjes Helenike, Vassilis Grammenos në peristilin e Kuvendit.

    Ish-deputeti i Spartanëve u dërgua në zyrat e Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Atikës, në bazë të nenit 157 të Kodit Penal, për Dhunën ndaj një organi politik apo qeverisë, ndërsa deputeti Grammenos është dërguar në spital.

    Konstantinos Floros pritet që brenda ditës të dalë në prokurorinë publike në Evelpidon, me kusht që të shtyhen procedurat paraprake. Ndryshe, ai do të ndalohet dhe do të transferohet në Evelpidon nesër në mëngjes.

    Siç tha kryetari i Kuvendit, Konstantinos Tasoulas , neni 157 i Kodit Penal parashikon se kushdo që kryen dhunë ndaj një deputeti dënohet me burgim deri në 10 vjet. Ai theksoi gjithashtu se Grammenos nuk ka pasur kohë as të votojë në votimin e Kuvendit. Madje ai theksoi se imuniteti parlamentar mbulon kundërvajtjet, por jo veprat penale, ndaj “mund të akuzojmë me krim autorin e këtij sulmi vulgar dhe barbar”, tha ai.

    “Do të të q*** nënën”, arrestohet deputeti