21/06/2024
Lajme Maqedoni

BDI konfirmon listat për deputetë dhe mbështetjen për Frontin Europian e kandidaturën e Osmanit për president

  Sot në Tetovë, Këshilli i Përgjithshëm i Bashkimit Demokratik për Integrim mbajti mbledhjen e gjashtë në të cilën u diskutua mbi Frontin Europian, zgjedhjet presidenciale si dhe u përcaktuan listat e kandidateve për deputetë.

  Kryetari Ali Ahmeti njoftoi anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm të BDI mbi formimin e Frontit Europian dhe programën e përbashkët të koalicionit për integrim europian dhe ndalim të ndikimeve ruse në vendin dhe rajonin tonë.

  Ndryshimet kushtetuese, integrimi europian, fqinjësia e mirë, lufta e pakompromistë kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, marrëveshja kornizë ekonomike, janë kryefjala e programit të përbashkët.

  Njëzëri, Këshilli i Përgjithshëm i BDI-së, mbështet formimin e Frontit Europian dhe kandidaturën e përbashkët për president të Bujar Osmanit.

  Këshilli i Përgjithshëm i BDI-së konfirmoi listat për kandidat për deputet të Frontit Europian të prezantuara nga kryetari Ahmeti, që përfshijnë:

  Zona e I-rë zgjedhore, bartës liste Blerim Bexheti
  Zona e II-të zgjedhore, bartës liste Sadulla Duraku
  Zona e III-të zgjedhore, bartës liste Sulejman Baki
  Zona e IV-të zgjedhore, bartës liste Enver Husein
  Zona e V-të zgjedhore, bartës liste Ziadin Sela
  Zona e VI-të zgjedhore, bartës liste Ali Ahmeti

  Këshilli i Përgjithshëm i Bashkimit Demokratik për Integrim fton të gjithë anëtarët e BDI dhe të gjithë qytetarët që të mbeshtesin Frontin Europian dhe kandidaturën tonë për zgjedhjet presidenciale të Dr. Bujar Osmanit.