15/07/2024
Lajme Maqedoni

Nxënësja nga Tetova, Kenza Nuhija zë vendin e 6 në “International STEM Olympiad 2024”

    Kenza Nuhija, nxënëse nga Tetova në shkollën Marif, ka arritur një sukses të madh në International STEM Olympiad 2024. Ajo ka fituar vendin e 6 në kategorinë e Shkencës. Kjo është një arritje e jashtëzakonshme për Kenza, pasi ka konkurruar me studentë nga më shumë se 117 vende dhe mbi 22,000 studentë.

    Kenza meriton të lavdërohet për përkushtimin dhe aftësitë e saj në fushën e shkencës pasi edhe vitin e kaluar ka treguar aftësitë e saja në shkencë ku u rradhit 7 në të njëjtin kampionat.

    STEM Olympiad është një platformë ndërkombëtare e garave online ku studentët nga klasa 1 deri në 12 konkurrojnë. Pyetjet janë përgatitur në përputhje me filozofinë e arsimit STEM 1.

    Kjo olimpiadë është një mundësi për studentët që interesohen për shkencat, teknologjinë, inxhinierinë dhe matematikën (STEM), por kanë vështirësi në qasje ndaj materialeve dhe pyetjeve të lidhura me STEM.