30/05/2024
Kosovë

Kujtoi masakrat e serbëve/ Fjalimi rrëqethës i Osmanit në KS: Asnjëherë nuk mund të harroj fëmijët që kanë qenë të gjallë kur janë djegur

    Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani kujtoi masakrat e serbëve, gjatë fjalimit të saj në Këshillin e Sigurimit në OKB.

    “Nuk është Vuçiçi që shkon kundër anëtarësimit të Kosovës qëllimi është të tentojë të drejtat serbe në Kosovë, dhe që kjo të ndodhë duhet të jetë avokati më i fuqishëm i Kosovës. Kujtimet e luftës janë në mendje dhe shpirtrat tona, për të shpjeguar të vërtetën e botës, në memeorie na shfaqet, edhe pse ka përfunduar por vragat kanë mbetur përjetë.

    Para 5 ditësh kemi shënuar 25 vjetorin e masakrës, një prej tyre ishte vetëm 14 vjeç kur u sulmua nga serbët. Asnjëherë nuk mund të harroj fëmijët që kanë qenë të gjallë kur janë djegur, policia u ka vënë zjarrin, shumë herë fëmijë të vegjël të moshës 6 mujore janë djegur për t’i zhdukur nga faqja e tokës vetëm se ishin shqiptarë”, tha Osmani.