30/05/2024
Lajme Maqedoni

KSHZ: 99.91% numërimit të votave – këto janë rezultatet e fundit

  Në ueb-faqen e KSHZ-së ka përfunduar numërimi i votave nga të gjitha 3.508 vendvotimet e vendit.

  Rezultatet janë si vijon;

  1.Gordana Siljanovska Davkova –VMRO-DPMNE

  363.086 vota apo 40,08%

  2.Stevo Pendarovski – LSDM

  180.500 apo 19,92%

  3.Bujar Osmani – FRONTI EVROPIAN

  121.088 apo 13,37%

  4.Maksim Dimitrievski – “ZNAM”

  83.856 apo 9,26%

  5.Arben Taravari – VLEN

  83.393 apo 9,20%

  6.Biljana Vankovska Cvetkovska – “LEVICA”

  41.331 apo 4,56%

  7.Stevco Jakimovski – “GROM”

  8.121 apo 0,90%

  Jehona e rrethit të parë të zgjedhjeve presidenciale ka qenë 48.38%. Në vendvotime kanë dalë 828.402 qytetarë me të drejtë vote.

  Në rrethin e dytë të zgjedhjeve që më 8 maj do të mbahen bashkë me zgjedhjet parlamentare do të përballen Gordana Siljanovska Davkova dhe Stevo Pendarovski.