19/06/2024
Lajme Maqedoni

Pse nuk do të ndërtohet stadiumi i Tetovës nga Bilall Kasami. Ja FAKTET!

  Sot në ora 17.00 kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami do të jep edhe një premtim të madh tetovarëve siç ka dhënë shumë premtime gjatë fushatës kur u bë kryetar komune. Sot ai do të premtojë se do të ndërtojë Stadiumin e Tetovës.

  Bilall Kasami njihet si kryetari që premton më shumë ndërsa realizon më pak.

  Portali TS do të të tregojë fakte se pse stadiuimi i Tetovës nuk do të ndërtohet nga Bilall Kasami.

  – Ndërmarrja për Transport e komunës së Tetovës e cila ka hapur tenderin për ndërtimin e Stadiumit çdo ditë po shkon me humbje dhe shtrohet pyetja se si do të paguaj një ndërmarrje e cila shkon me humbje një borxh prej 10 milion euro?

  – Fillim i Stadiumit të Tetovës do të nis pa mbikqyrës një fillim antiligjor, sepse nuk mund një projekt publik me 10 milionë euro mos të ketë mbikqyrës.

  – Askush nuk e di se si do të duket stadiumi, me çfarë kushtet, çfarë cilësie, çfarë materialesh, çfarë pamje dhe si mund të hapet një tender dhe mos e dije as vet Bilall Kasami se si do të duket.

  – Komuna nuk tregon se si do të paguaj borxhin prej 10 milionë Euro kompanisë EKOLOG kur komuna është në borxh kolosal.

  – Bilall Kasami gjithashtu ka premtuar 4 premtime të mëdha, por asnjrën nuk e ka realizuar:
  – Fabrikën e Çipsit në Reçicë
  – Qendra e Tetovës si në Dubai
  – Parkingje toksore dhe nëntoksore
  – Eliminimin e qenëve endacak

  Asnjë nga këta premtime nuk i ka realizuar, atëherësi do të realizohet një projekt prej 10 milionë eurove?

  Sipas informatave jozyrtare të portalit TS, Plani i Bilall Kasamit me kompaninë që do të ndërtojë stadiumin është:
  Në vitin e parë nëse Ndërmarrja për Transport nuk do të paguaj shumën prej 3 milionë eurove, kompania EKOLOG do të bllokojë Ndërmarrjen për Transport dhe borxhin do ta merr komuna e Tetovës dhe më pas komuna në pamundësi për të paguar borxhin do të detyrohet të shes prona të komunës.

  Si shitje për të paguar borxhin e EKOLOG-ut, përflitet stadiumi i vjetër i Tetovës dhe tokë në fshatin Falisht dy idetë e Bilall Kasamit nuk do të realizohen.

  E para stadiumi i vjetër i Tetovës ende menaxhohet nga Agjencia për Rini dhe Sport dhe nuk është pronë e Komunës së Tetovës për të shitur Bilall Kasami kompaniës Ekolog.

  Të gjitha këto kombinime të Bilall Kasamit e bëjnë të pamundur ndërtimin e Stadiumit të Tetovës, por tetovarëve do ju ngelet stadiumi i Tetovës siç është vetëm se kjo është një fillim për fushatë parazgjedhore.