13/04/2024
Lajme Maqedoni Shqipëri

Pasaportat më të fuqishme për vitin 2024, Zvicra kryeson listën

  Zvicra kryesoi renditjen e këtij viti që ka pasaportën më të fuqishme, e ndjekur nga Irlanda dhe Portugalia.

  Studimi u krye nga firma konsulente e taksave dhe imigracionit Nomad Capitalist.

  Vlerësimi u krye bazuar në 5 kritere:

  1. Udhëtim pa viza – 50%
  2. Taksa – 20%
  3. Perceptimi global – 10%
  4. Aftësia për të mbajtur nënshtetësi të dyfishtë – 10%
  5. Liria personale (liria e shtypit, shërbimi i detyrueshëm ushtarak, etj.) – 10%

  Shqipëria renditet në vendin e 87 në këtë listë.