30/05/2024
Maqedoni

Nga numërimi i 90 përqind të votave, ja sa deputet sigurojnë Fronti Europian, VLEN, VMRO dhe LSDM

    Në bazë të numrimit të deritanishëm të 89,33 përqind votave, Fronti Europian siguron 19 ulës në Kuvend, ndërsa VLen-i 13 deputet në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut, shkruan TS

    Në taborin e partive maqedonase, VMRo-DPMNE del të jetë partia e parë me 43,00% e cila pritet të ketë 59 mandate në Kuvend.

    Ndërsa LEVIca me 6 mandate për deputet, dhe partia ZNAM me 5 deputet./TS