19/04/2024
Maqedoni

Në mesnatë skadon afati për mbikëqyrje në Listën zgjedhore dhe regjistrimin e votuesve në diasporë

    Në mesnatë skadon afati për mbikëqyrjen e Listës zgjedhore si dhe për regjistrimin e votuesve në diasporë. Qytetarët që sot mund të kontrollojnë të dhënat e tyre dhe nëse është e nevojshme të kërkojnë ndryshimin, regjistrimin ose fshirjen nga Lista zgjedhore për zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe parlamentare.

    Nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) apelojnë që qytetarët të bëjnë mbikëqyrje dhe nëse ka nevojë të kërkojnë ndryshim.

    Sipas të dhënave të KSHZ-së, deri më 14 mars, në drejtoritë rajonale dhe zyrat e Komisionit, mbikëqyrje në të dhënat në Listën zgjedhore kanë bërë 4859 persona. Shtatë persona kanë paraqitur kërkesë për ndryshimin e të dhënave të tyre, 19 persona kanë paraqitur kërkesë për regjistrimin e të dhënave të tyre dhe pesë persona kanë paraqitur kërkesë për fshirje të të dhënave në Listën zgjedhore.