20/05/2024
Maqedoni

KSHZ: Për zgjedhjet presidenciale deri në orën 17:00 dalja është 42,32 përqind, ndërsa për zgjedhjet parlamentare 46,93 përqind

    Deri në orën 17:00 janë marrë të dhënat për pjesëmarrjen në zgjedhjet presidenciale nga 2040 qendra votimi. Nga gjithsej 1.069.021 votues të regjistruar në këto vendvotime, kanë votuar 452.412 ose 42,32 për qind, njoftoi Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), shkruan TS.

    Për momentin, daljen më të madhe për zgjedhjet presidenciale e ka Novaci me 66,47 për qind, ndërsa më të ulët për zgjedhjet presidenciale në Likovë me 6,48 për qind.

    Krahasuar me raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në vitin 2019, kemi një rritje të daljes prej 7,19 për qind në këto zgjedhje, ndërsa krahasuar me raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale të vitit 2024 kemi një rritje prej 0,01 për qind, tha kryetari i KSHZ-së. në konferencën për shtyp të pasdites Aleksandër Dashtevski.

    Deri në orën 17:00 janë marrë të dhënat për daljen e votuesve për zgjedhjet parlamentare nga 1920 qendra votimi. Nga gjithsej 1.003.459 votues të regjistruar në këto qendra votimi, kanë votuar 470.950 qytetarë, përkatësisht 46.93 për qind e qytetarëve me të drejtë vote.

    Aktualisht, dalja më e madhe për zgjedhjet parlamentare është në Krivogastan, me 79,73 për qind. Pjesëmarrja më e ulët për zgjedhjet parlamentare është në Mavrovë dhe Rostushë, me 22,93 për qind.