30/05/2024
Botë

I sëmurë prej kohësh, bota përgatitet për funeralin e Mbretit Charles

  Duket se shëndeti i mbretit Charles nuk është i mirë dhe se gjendja e tij po përkeqësohet gradualisht, teksa muaj më parë u zbulua se po luftonte me kancerin.

  Mediat amerikane shkruajnë se për shkak se gjendja shëndetësore e mbretit është përkeqësuar zyrtarët e Pallatit Buckingham po mbajnë një plan të përditësuar rregullisht për funeralin e tij të ardhshëm, përgatitjet për të cilat ata filluan një ditë pas funeralit të Mbretëreshës Elizabeth.

  Në veçanti, burimet raportojnë për American Daily Beast se gjendja shëndetësore e monarkut 75-vjeçar nuk është “e mirë”.

  Mbreti Charles ka kohë që është larguar nga sytë e publikut dhe sidomos pas njoftimit të tij se vuan nga kanceri në shkurt, ai zgjedh të mos dalë publikisht, mesa duket për të fshehur gjendjen shëndetësore.

  “Sigurisht që ai është i vendosur ta mposht atë (kancerin) dhe të gjithë e kanë dashuruar. Të gjithë mbeten optimistë, por ai është vërtet i sëmurë. Më shumë sesa lejojnë”, tha një burim për Daily Beast si një mik i vjetër i familjes mbretërore.

  Kujtohet se mbreti Charles nuk ka treguar kurrë se nga çfarë kanceri vuan, por pranoi se nuk ishte kanceri i prostatës, i cili është një nga format më të shërueshme të sëmundjes.

  Pallati ka qëndruar në heshtje në lidhje me shëndetin e monarkut 75-vjeçar. Por ekspertët dhe komentuesit politikë që kanë folur publikisht thonë se mbreti “po i përgjigjet shumë mirë” trajtimit.

  Por në të njëjtën kohë, siç raportohet nga rrjeti amerikan, ndihmësit e mbretit Charles shqyrtojnë rregullisht kopjet e një dokumenti prej disa qindra faqesh që përshkruan planet e tij të funeralit mbretëror, i cili quhej “Operacioni Menai Bridge”.

  “Planet kanë nisur dhe po përditësohen në mënyrë aktive. Është e pritshme pasi mbreti është diagnostikuar me kancer”, tha burimi për Daily Beast.