19/06/2024
Lajme Maqedoni

Besimtarët në Maqedoninë e Veriut falin Fitër Bajramin

    Në Shkup dhe shumë qytete të Maqedonisë së Veriut, mijëra besimtarë iu drejtuan xhamive për të falur këtë namaz pas përfundimit të muajit të shenjtë të Ramazanit.

    Nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut (BDI), xhamia Mustafa Pasha në Shkup ishte vendi ku u mbajt manifestimi qendror për faljen e namazit të Fitër Bajramit. Gjatë ceremonisë u kënduan Kur’an dhe ilahije në disa gjuhë, ndërsa në hutben tradicionale të udhëhequr nga kreu i BFI-së, Shaqif Fetahi, ishin të pranishëm një numër i madh i besimtarëve dhe klerikëve fetarë.