30/05/2024
Maqedoni

Ahmeti: Po të mos ishte UÇK-ja, nuk do të ekzistonte Maqedonia

    Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti është mysafir në ClickPlus në TV21.

    Emisioni filloi duke komentuar brohoritjes UÇK, UÇK që u panë mbrëmë në sheshin “Maqedonia” në Shkup.

    Ahmeti tha se nuk duhet të turpërohemi nga këto thirrje, sepse po të mos ishte UÇK-ja nuk do të ishte as Maqedonia ajo që është sot.

    “Thirrjet UÇK ishin të natyrshme, sepse pa UÇK-në nuk do të ishte Maqedonia, kjo që është sot dhe se nuk do të ekzistonte. Ishte Ushtria Çlirimtare ajo që e ndryshoi statusin juridik të shqiptarëve në Maqedoni, por edhe të komuniteteve tjera që ishin të pranishëm aty”, është shprehur Ahmeti duke shtuar se ndryshimi i statusit për të mirë edhe të komuniteteve tjera, ishin shkak që turqit, romët dhe boshnjakët iu bashkuan Frontit Europian.

    “Para 15 vjetësh, nga po i njëjti shesh kam thirr një minutë heshtje për të gjithë ushtarët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare. Andaj, kur dëgjova jehonën, të rinj dhe të reja që thërrisnin UÇK, sigurisht se më kthyen në ato vite, të 2001”.