20/06/2024
Botë

14-vjeçari përfundon në urgjencë, gëlltiti aksidentalisht monedhën

    Një adoleshent nga Kalifornia ka mbërritur me urgjencë në spital pasi gëlltiti aksidentalisht një monedhë e cila u bllokua në rrugët e frymëmarrjes.

    Djali 14-vjeçar shkoi në urgjencë duke u ankuar për zërin e ngjirur dhe vështirësi në gëlltitje gjashtë orë pasi kishte gëlltitur aksidentalisht monedhën.

    Trupat e huaj të gëlltitur aksidentalisht zakonisht përfundojnë në ezofag për shkak të gravitetit dhe më të madh. madhësia e rrugëve të frymëmarrjes. Por në këtë rast, monedha ishte e vendosur vertikalisht brenda subglotisit (rajoni midis kordave vokale dhe trakesë).

    Monedhat janë objekti më i zakonshëm i gëlltitur nga fëmijët, me rrathët e vegjël metalikë që përbëjnë më shumë se 60% të rasteve të fëmijëve që kërkojnë kujdes mjekësor pasi kanë gëlltitur një objekt, sipas një raporti në Harvard Health.