21/04/2024
Lajme Shqipëri

Kolosi i letrave shqipe, Ismail Kadare nominohet për çmimin prestigjoz!

Është shpallur lista e gjatë për Çmimin Ndërkombëtar Booker 2024. Një prej të nominuarve është edhe kolosi i letrave shqipe dhe krenaria e shqiptarëve, Ismail Kadare. Libri i tij i fundit “Një diktator thërret”, i përkthyer nga gjuha shqipe prej John Hodgson, është nominuar për International Booker 2024. Kjo është hera e dytë që Kadare nominohet për çmimin

Lexo më shumë