20/04/2024
Shqipëri

Sot Sulltan Nevruzi, dita e shpresës dhe ringjalljes për bektashinjtë

Besimtarët bektashianë festojnë sot Ditën e Sulltan Nevruzit, ditëlindjen e të madhit Imam Aliu në Qabe, në të cilën sipas legjendës çdo gjë ringjallërohet, lind shpresa e ringjallja për njerëzimin. Ajo është një ditë e re, kur të gjithë shpresojnë për një të ardhme më të mirë. Dita e Sulltan Novruzit feston ditëlindjen e Imam

Lexo më shumë