19/04/2024
Magazina

29 shkurti, përse kemi “vit të brishtë” çdo katër vjet? Historia dhe kuriozitetet

Sot data shënon 29 shkurt, por ndryshe nga çdo muaj dhe vit tjetër, kjo ditë nuk është e zakonshme. Muaji shkurt ka vetëm 28 ditë, por çdo katër vjet i shtohet një datë më shumë. Por përse kjo zgjedhje? “Viti i brishtë” siç quhet ndryshe ka një ditë më shumë në çdo katër vite, të shtuar

Lexo më shumë