17/04/2024
Lajme Maqedoni

Punonjësit e Postës së Maqedonisë nesër në protestë

    Punonjësit e Postës së Maqedonisë kanë paralajmëruar një protestë për ditën e nesërme, duke kërkuar që të adresohen çështjet e pagave të vonuara dhe kushtet e punës. Protesta do të zhvillohet para selisë qendrore dhe degëve të Postës, me qëllim të tërheqjes së vëmendjes ndaj situatës së vështirë financiare dhe organizative brenda kompanisë.

    Sindikata e Postës ka shprehur shqetësimin e thellë të punonjësve për të ardhmen e tyre dhe të institucionit, duke theksuar nevojën për masa urgjente për të siguruar stabilitetin e tyre ekonomik dhe të kompanisë. Ata akuzojnë menaxhmentin për mungesë të komunikimit dhe mosrespektim të të drejtave të punës, duke sjellë punonjësit në një gjendje të pasigurt dhe të vështirë.

    Në deklaratën e tyre, punonjësit e Postës pohojnë se janë të vendosur të vazhdojnë me veprimet e tyre protestuese derisa të dëgjohen dhe të merren masa konkrete. Një konferencë për media është planifikuar të mbahet pas përfundimit të protestës për të informuar opinionin publik mbi zhvillimet dhe hapat e mëtejshëm.